365/8. ötlet – Lámpából sohasem elég

Vagy inkább lámpaernyőből… :) Gondolom sokan közületek láttátok már a nálunk is megtalálható drótlámpa, vagy a Moooi Random lámpa-utánzatának, vagy éppen a hasonló csipkés lámpabúra elkészítésének módját. Íme egy hasonló lámpabúra ötlet – kicsit szöszmötölősebb, viszont garantáltan hatásos!

Hozzávalók

papír (lehet A/4-es nyomtatópapír, vagy újságpapír, vagy színes papír)

rizslámpabúra vezetékkel

ragasztó (ragasztópisztoly talán a leghatásosabb és leggyorsabb megoldás ebben az esetben)

1. lépés: Szereljük össze a rizslámpabúrát és helyezzük el benne a vezetéket.

2. lépés: Készítsünk tátikákat. Na de hogyan? Fogjunk egy négyszögletű lapot, a négy sarkát hajtsuk be középre. Fordítsuk meg a behajtogatott lapot és a másik oldalon is hajtogassuk be a négy sarkát. Ezt követően a négy csücsköt “nyomjuk össze”, húzzuk ki a füleket és kész is! Részletesebb, angol nyelvű verzióért kattintsatok ide!

3. lépés: Ragasszunk fel annyi tátikát a lámpára, ahány ráfér. A ragasztásnál érdemes a tátika alsó középső részére koncentrálni, a négy csücsök szépen rásimul majd a formára.

Az ötletért köszönet: the 3 R’s blog

 

Az elkövetkező egy évben, azaz 365 napban, minden egyes napon, egy újabb “csináld magad”, DIY ötletet osztunk meg Veletek. Gyertek vissza holnap is!

Katt ide, hogy minden nap a postaládádban landoljon a 365 DIY ötlet egyike!

 

Szólj hozzá!


Zsófi

Zsófi a homeLOVE egyik alapító tagja. Már gyerekkorában is a Lakáskultúrát bújta, anyukájával minden évben más színű karácsonyfadíszeket készített. Szereti a könnyed tészta-vacsorákat, szeretné megtanulni az újházi tyúkhúsleves elkészítését!