365/204. ötlet – Fehérített babaruhák

Fehérítés alatt nem arra gondolok, hogy ötleteket osztok meg arról, hogy hogyan lehetne kiszedni a kiszedhetetlen gyümölcsfoltokat. Hipó, vagy másmilyen fehérítőszer használatával a sötét ruháknak kivehetjük a színét, és világosabb foltokat hozhatunk létre. Nem csak baba bodykon, de felnőtt vagy gyerek pólón, sorton vagy szinte bármilyen textilen használható módszer következik! Három különböző mintát is létrehozhatsz.

Mivel a fehérítő mérgező szer, legyél körültekintő és óvatos. Szellőztess a szobában, amikor használod, és figyelj rá, hogy ne érintkezzen a bőröddel!

Hozzávalók:

Sötét body

Fehérítő

Lapos tányér vagy csésze

Ecset

Fülpucoló pálcika

Parafa dugó

Festő szalag

Kartonlap, ami a bodyba helyezhető

 

Pöttyös body

1. lépés: Terítsd ki a bodyt, és tegyél belülre egy vastag kartonlapot, hogy a folyadék ne szivároghasson át az alsó anyagrétegbe.

2. lépés: Töltsd a fehérítőt egy tálba, és mártsd a dugót bele. Ne áztasd benne, mert ha túl sokat szív magába, csöpöghet, és foltot hagyhat az anyagon.

3. lépés: Nyomd a textilre a dugót – kész is az első pötty. Ahogy telik az idő, a pöttyök világosodni fognak.

4. lépés: Pecsételd tele a body egyik oldalát, majd hagyd száradni.

5. lépés: Fordítsd meg a bodyt, és pecsételd tele a hátoldalt is.

6. lépés: Ha a hátsó oldal is megszáradt, kiveheted az elválasztó lapot, mosd át hideg vízben az anyagot, hogy a fehérítő kijöjjön belőle. Használat előtt tedd a mosógépbe, és a szokásos programmal és mosószerrel mosd ki.

 

Apró pöttyös body

1. lépés: Terítsd ki a bodyt, és tegyél belülre egy vastag kartonlapot, hogy a folyadék ne szivároghasson át az alsó anyagrétegbe.

2. lépés: Töltsd a fehérítőt egy tálba, és mártsd egy fülpiszkáló pálcikát bele. Ne áztasd benne, mert ha túl sokat szív magába, csöpöghet, és foltot hagyhat az anyagon.

3. lépés: Pecsételd tele a felületet. Ha kész, hagyd száradni.

4. lépés: Fordítsd meg a bodyt, és pecsételd tele a hátoldalt is.

5. lépés: Ha a hátsó oldal is megszáradt, kiveheted az elválasztó lapot, mosd át hideg vízben az anyagot, hogy a fehérítő kijöjjön belőle. Használat előtt tedd a mosógépbe, és a szokásos programmal és mosószerrel mosd ki.

 

Csíkos body

1. lépés: Terítsd ki a bodyt, és tegyél belülre egy vastag kartonlapot, hogy a folyadék ne szivároghasson át az alsó anyagrétegbe.

2. lépés: Ragassz csíkokat a bodyra a festőszalagból. A ragasztó közötti kimaradó rész adja majd a mintát. Ragaszd le a nyak, a láb és az ujja részeket is, hogy biztosan ne fuss tovább a csíkokkal.

3. lépés: Töltsd a fehérítőt egy tálba, és ecsettel fesd be a ragasztószalagok közötti részt. Inkább kevesebb fehérítőt tegyél az ecsetre, és menj többször végig a felületen, Így biztos, hogy nem csepegtetsz majd. A ragasztószalagtól fess az anyag irányába, és akkor nem tud a ragasztó alá folyni a fehérítő.

4. lépés: Ha megszáradt a felület, lehúzhatod a ragasztót.

5. lépés: Vedd ki az elválasztó lapot, mosd át hideg vízben az anyagot, hogy a fehérítő kijöjjön belőle. Használat előtt tedd a mosógépbe, és a szokásos programmal és mosószerrel mosd ki.

 

Az ötletért köszönet: Fellow Fellow

Az elkövetkező egy évben, azaz 365 napban, minden egyes napon, egy újabb “csináld magad”, DIY ötletet osztunk meg Veletek. Gyertek vissza holnap is!

Katt ide, hogy minden nap a postaládádban landoljon a 365 DIY ötlet egyike!

 

Szólj hozzá!


Zsuzsi

Zsuzsi a homeLOVE egyik alapító tagja.